Wat vooraf ging

De voorbereiding voor ons B-nest begon al in 2017. En wel kort nadat ons eerste nestje 1 jaar oud was geworden. Ze zijn toen gekeurd tijdens de Jonge Honden Dag van de HCN. Het nest werd over het geheel gekwalificeerd van gemiddeld tot kampioens klasse. Als fokker kun je het niet beter wensen.

Dit was voor ons het signaal om met Chilli nog een keer een nestje te hebben. Het plan was om in het voorjaar van 2018 ons B-nest te hebben. Een mooie reu geselecteerd “Eik von der Teichlandschaft”. Vroeg 2018 wordt Chili loops. Op de 9e dag vertrekken Chilli en ik naar noord Duitsland. Daar waar Eik zijn mand heeft. Ondanks diverse pogingen is de dekking helaas niet geslaagd. De teleurstelling was groot, niet alleen bij ons, maar ook bij de baasjes van Eik, en niet te vergeten de families die wij hadden voorgeselecteerd. Maar ach, de natuur bepaald, en wij hebben ons daarnaar te voegen.

Al snel de draad weer opgepakt. Juli 2018 afgereisd voor een lang weekend in Gelsenkirchen. Daar houdt de  HZD dit jaar zijn Clubmatch. Deze bestaat uit 2 twee dagen. De zondag gereserveerd voor de Club match zelf. De zaterdag was o.m. gereserveerd voor de dek reuen show.  Niet alleen hebben we daar een mooi en gezellig weekend gehad, we hebben daar ook de nieuwe reuen voor Chilli kunnen selecteren.
Grappa vom Brockengarten was uiteindelijk onze eerste keus. Het mooie van het bezoeken van een dek reuen show is niet alleen dat de reu van je keuze gelijk kennis kan maken met je teef, ook kun je gelijk kennis maken met de eigenaren. Een onderlinge “klik” tussen zowel de honden als de eigenaren vinden wij belangrijk.
Uiteindelijk de fokaanvraag ingediend en zowel de HCN als de HZD was het eens met onze keuze. Beide honden passen qua bloedlijn en gezondheids technisch bij elkaar. Dat Grappa niet alleen een mooie blonde Hovawart is, maar ook een vriendelijke, dat wisten we al van de Clubmatch.

Begin december 2018 wordt Chilli loops. Op maandag 17 december reizen Chili en ik met de Camper af naar en plaatsje ten oosten van Hannover. Gelukkig heeft de Camper all season banden. Over slechte weers omstandigheden hoeven we ons in deze periode van het jaar in ieder geval niet druk te maken.
’s Avonds om 7 uur komen we aan. Grappa woont in een mooi dorpje. Nagenoeg alle huizen zijn originele vakwerk huizen. Sommige al eeuwen oud. De straatjes zijn dan ook smal en bochtig. Niet echt geschikt voor relatief grote Campers. We kunnen op het erf van Grappa verblijven. Scheelt een hoop gereis tussen de dichtbij zijnste “camperstellplatz” en de woonplaats van Grappa.
Eerst maar even koffie drinken. Dit was na een lange rit welkom. Na de koffie de eerste poging. Na een kwartier is het zover; de eerste dekking is een feit!
Gedurende de 4 dagen erna hebben we nog diverse pogingen ondernomen, maar het is helaas bij 1 dekking gebleven.

Na 4 weken naar de dierenarts voor een echo. We denken zelf dat Chilli drachtig is, maar nu zullen we het zeker weten. De uitslag bevat zowel goed als slecht nieuws; Chilli is drachtig, maar het zal een klein nestje worden. De dierenarts raad ons aan met 7 weken nog eens te laten checken. Met een klein nest is dit verstandig. Het kleine aantal beschikt immers over veel voedingsstoffen. Dit kan tot complicaties leiden.
Na 7 weken hebben we Chilli nogmaals laten checken. Alles is goed.

Het is nu zondagavond 17 februari. Chilli is nu 62 dagen drachtig. De draagtijd van een teef is 63 dagen. Morgen zou het dus zover kunnen zijn.
Leuk weetje; Chilli is in december bij volle maan gedekt. Morgen is het weer volle maan! Zou dus zomaar een “weer wolfje” kunnen worden.