2e Week

Donderdag 17 oktober
Jullie zullen het al wel gezien hebben op de foto’s. Doordat Arwen niet meer in de werpkist wil komen moeten Coen & Caatje hun tijd noodgedwongen buiten de werpkist doorbrengen. Zoals al eerder beschreven zijn er extra maatregelen genomen om te voorkomen dat ze het koud krijgen en/of worden blootgesteld aan tocht. Het gevolg daarvan is dat in de nestruimte zoals we het gebied zijn gaan noemen grotendeels bedekt is met verschillende “stoffen” materialen, en ook een stukje vinyl. Vanmorgen realiseerde ik mij dat ze daardoor nu al gewent raken aan verschillende ondergronden en de daarbij behorende “luchten”. Ze lopen nog wel niet, maar kruipen al wel. Ze bereiken alle uithoeken van het ter beschikking staande gebied. En verrassend genoeg; ze zijn sneller dan je denkt. Alle materialen worden verkend en herkend. Je ziet dat ze een voorkeur voor bepaalde materialen hebben. Daar gaan ze steeds weer naar toe.

Vrijdag 18 oktober
We hebben de halsbandjes vernieuwd niet omdat ze vuil waren, maar omdat ze alweer te klein dreigen te worden. Het gaat hard.

Vandaag niet zoveel te vermelden. Coen en Caatje eten regelmatig hun buikje vol, worden gemasseerd, en slapen veel. Ze kruipen blind door de nestruimte en zoeken een plekje op wat ze op dat moment lekker vinden. Arwen is nog steeds bij ze, ze verlaat de puppy’s alleen als het echt nodig is. Zelfs eten doet ze in de nestruimte. Wat een moedertje.

Zaterdag 19 oktober
We slapen nog steeds elke nacht bij de puppy’s en Arwen in de nest ruimte. Coen en Caatje zijn het helemaal gewend, en ook Arwen vindt het fijn. Het is allemaal lekker relaxed. Je merkt wel dat het nu ’s nachts kouder wordt. Wij liggen (om de beurt) aan de raam kant zodat Coen en Caatje geen last zullen hebben van de kou inval door de ramen. Trouwens de gordijnen (zware stof) zijn dicht, dus het valt nogal mee. Stel je het volgende voor: de gordijnen dan Arwen dan Margot of ik en dan de puppy’s. Waarbij de Coen en Caatje de meeste ruimte hebben. Arwen gaat achter ons liggen om enigszins wat rust te hebben. Ze zien dan wel nog niets maar hun reuk is goed. Arwen houd van achter mijn benen wel de kroost in de gaten. We laten ’s nachts ook een lichtje branden, zodoende.

De zoveelste voeding van vandaag.

Zondag 20 oktober
Net als gisteren laat ik Margot uitslapen, of is het bijslapen? We hebben nu al 10 dagen ieder een gebroken nacht. Dat gaat niet in je koude kleren zitten. En vanaf vanavond zal Margot alleen de nachtdiensten waarnemen. Ik krijg het de komende week nogal druk op het werk, en moet wel zorgen dat ik voldoende rust krijg.

Het is inmiddels vaste prik. ’s Nachts om 2.45uur opstaan. Eerst Arwen, die nu weer gewoon mij komt begroeten, overreden om buiten haar behoefte te doen. Daarna met Cosmo en Chilli even een rondje lopen. Margot wakker maken, Arwen Coen en Caatje eten laten geven. Arwen krijgt van Margot een bakje puppymelk, wij nemen een bakje koffie, en daarna gaat Margot naar bed. Om 6 uur opnieuw zogen, Coen en Caatje wegen. De boel opruimen, wat bestaat uit ons dekbed opruimen, en de vuil geworden kleden vervangen.
Deze worden vandaag gewassen zodat ze morgen weer gebruikt kunnen worden.

Maandag 21 oktober
Margot heeft gisteren de zindelijkheidstrainer al neergezet. Puur om ze te laten wennen aan een nieuw object. Coen is er gelijk naar toe gekropen om het te onderzoeken. Toch frappant; de oogjes zijn nog steeds dicht. We hebben wel de indruk dat ze nu wel geluid horen. Als Arwen wil dat de puppy’s bij haar komen gaat ze naar Coen & Caatje liggen janken. Ze komen dan ook nog.

Arwen gaat nu regelmatig achter het gordijn liggen. Daar is het wat koeler, en… ze is wat meer onbereikbaar. Tenminste dat denkt ze. Wel wil ze nog steeds haar kroost niet alleen laten. Zou een stuk makkelijker voor haar zijn als ze dat af en toe wel deed.

Dinsdag 22 oktober
Vandaag een verrassing; de oogjes zijn open. Arwen zorgt nog steeds heel goed voor haar kroost. Alle aandacht gaat naar Coen en Caatje. We hebben nu wel haar eten- en drinkbak weer terug gezet op hun normale plaats, in de keuken. Ze eet nu weer gezellig met ons. Heeft ze ook even vrij.

Allemaal de baas uitzwaaien.

Woensdag 23 oktober
Vandaag en morgen zal Margot de honneurs in haar eentje waar moeten nemen. Ik zal de komende dagen op reis zijn. Morgen avond ben ik er weer. Het zal zwaar voor haar worden, lange dagen met weinig rust. We slapen immers nog steeds bij het nestje.

Arwen ligt sinds vandaag regelmatig weer even in haar bench, en laat de puppy’s dus alleen. Haar bench staat evenals die van Cosmo en Chilli in de hal. Het lijkt erop dat de volgende fase is ingegaan, of ligt ze te wachten op de baas? We gaan het merken als ik weer thuis kom. Zowel Coen als Caatje zijn nu 4x maal hun geboorte gewicht. Tot nu toe verloopt het voorspoedig.