6e Week

Donderdag 14 november
Vanochtend met C&C junior naar de dierenarts. Er is niets aan de hand hoor! Gewoon een check-up of alles OK is. Mandje voor in de auto bij de bijrijders stoel. Caatje onderweg in het mandje en Coen op schoot bij Margot. Het verbaasd mij dat ze geen enkel ongemak vertonen. Coen gaat zelfs lekker liggen slapen. Caatje wil natuurlijk weer op onderzoek uit, en probeert zich in het deurvak te wurmen. Wat natuurlijk niet lukt; ze is al te groot.

Bij de dierenarts natuurlijk veel Ohh’s en Ahh’s. Ze mogen bij de assistentes op schoot, even lekker kroelen. Ook nu geen blijk van ongemak. Begint er op te lijken dat het vrij stabiele pupjes zijn. In de spreekkamer hun eerste officiële onderzoek. Weer vreemde handen en apparaten. Zo’n koude stethoscoop op je lijf is toch wel vreemd. Ook nu niet onder de indruk, ze doorstaan de behandeling alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
De uitslag van de check-up is voor beide goed. Volgende week de entingen en hun paspoort.

Even relaxen

Thuis gekomen eten, spelen en slapen. Later in de middag mogen ze bij ons in de huiskamer (wel nadat ze geplast en gepoept hebben, we zijn niet helemaal gek). Uiteindelijk liggen er drie honden op de bank C&C junior en Arwen, ze blijft erbij. Even voor de duidelijkheid; bij ons mogen de honden, als het kleedje erop ligt, op de bank. En je zult het niet geloven, ze weten het ook nog. Maar waar moeten wij nu zitten?


Vrijdag 15 november
Het is een standaard gewoonte geworden. De eerste maaltijd van de dag wordt in de keuken genuttigd. C&C junior mogen nog steeds bij Arwen zogen. Het moet inmiddels toch vrij veel pijn doen, met niet alleen scherpe nageltjes, maar ook hele scherpe tandjes. Arwen gaat er zelf voor klaar liggen, dus het zal wel goed zijn.

Je kunt nu merken dat de puppy’s al wat ouder worden. De opvoeding, welke ze van Arwen krijgen wordt nu stringenter. Caatje heeft vrij veel temperament en krijgt dan ook stevige correcties. Coen is rustiger en meegaander. Hij krijgt een andere aanpak. Hij wordt door Arwen gestimuleerd. Ze speelt veel met hem.Ik was het niet hoor!

Margot is boodschappen doen, en ik ben boven aan het werk. Ik hoor een repeterend hard metalen geluid van beneden komen. Het zijn C&C junior. Margot heeft een speeltje aan het hekje gebonden. Ideaal om een trekspelletje mee te doen, en dan los laten. Ze schijnen het leuk te vinden.
Ook de avond maaltijd wordt vandaag in de keuken genuttigd. Zoals altijd is Arwen erbij, ze laat ze nog steeds niet alleen. Ook ruimt ze nog steeds alles op alleen nu niet meer de uitwerpselen, maar wel het eten wat overblijft (als er al wat overblijft). Het zo anders toch maar bederven.

Zaterdag 16 november
Weer weekend, lekker uitslapen. Mooie gedachte maar dat gaat dus niet door. Net als altijd in alle vroegte met de roedel wandelen in de Bernisse. Bij terugkomst staan C&C junior achter het hekje rustig te wachten tot ze aan de beurt zijn. Dat laatste dan toch in je dromen. Luidkeels wordt er geëist dat hun eerste maaltijd van vandaag willen hebben. Ze zullen nog even moeten wachten. Eerst de volwassen roedel leden laven. Daarna wordt net als gisteren C&C junior in de bench welke nu in de keuken staat geparkeerd. Zo kunnen ze alvast aan de bench wennen, en in die tijd wordt hun leefruimte gereinigd, net woord voor schoonmaken.

Caatje wordt nog even onderhanden genomen

Daarna gaat het deurtje van de bench open en krijgen ze hun eten in de keuken. Tensminste als ze uit de bench komen. Caatje is er als de kippen bij, Coen moet gemotiveerd worden. Hij komt er met enige aanmoedigingen uit. Eerst wil Arwen nog even zogen en daarna vleesmaaltijd. De keuken wordt na het eten een feestpaleis. Margot haalt wat speeltjes en de tunnel. Er wordt volop “prooi” geschud. Arwen doet trekspelletjes met ze. Al met al een gezellige levendige boel.


Om 11uur arriveert Faruk met zijn baasjes. Ze komen even naar C&C junior kijken Een reis van 2 en een half uur. Natuurlijk eerst de puppy’s bekijken. Ze vinden ze (in zoverre dat nu al gezegd kan worden) mooi van bouw, met een mooie weelderige vacht, goed aangezette oren, mooie volle lange staart, en groot voor hun leeftijd. Tijdens de koffie C&C junior erbij gehaald. Arwen vindt het allemaal goed, sterker nog ze begroet iedereen apart en met enthousiasme. Na een paar uur is het voor Faruk weer tijd om richting huis te gaan.

Later in de middag is het mooi weer, na het verplichte middag slaapje, krijgen ze daarom hun maaltijd in het buiten verblijf. En dan nog een nieuwigheidje; de tuin in. Voor het eerst gras onder de pootjes.


Nieuwe speeltjes, blikken met knikkers

Zondag 17 november
C&C junior worden in de bench geparkeerd. Waren de dame en heer het daar de afgelopen dagen niet mee eens en lieten dat luidkeels blijken, nu zijn ze een heel stuk rustiger. Het is dan ook duidelijk dat ze er al aardig aan beginnen te wennen. Al eerder heb ik verteld dat ze nu hun eerste maaltijd in de keuken krijgen. Daarna mogen ze los rondlopen.Was het de eerste dagen alleen verkennen en wennen, nu spelen ze. Met alles wordt gesleept en gegooid. Niet alleen met de speeltjes (die ze uit de bench halen) maar ook met hun metalen voerbakken. Deze worden opgetild en rennen ermee weg. Onderweg laten ze hem dan vallen, wat op de plavuizen vloer best wel herrie maakt. Ze vinden het schitterend, en het kunstje wordt dan ook herhaald. Dat de bench is geaccepteerd blijkt nu ook, hij maakt nu onderdeel uit van het spel. Er wordt in en uit gelopen. Na een uurtje weer terug naar het nestgebied.. Daar vallen ze al snel in slaap.

Vanmiddag zijn onze kleinzonen Sem en Tim met onze schoondochter langs geweest. Ook zij willen natuurlijk C&C junior zien, en vasthouden. Het is 1 groot feest. Ze willen al langer zelf een hond, en willen er wel eentje meenemen. Lekker knuffelen, meehelpen eten geven, en niet te vergeten spelen. Caatje vindt de laatste tijd tenen heel erg interessant, en probeert altijd haar kleine scherpe tandjes in elke teen te zetten die ze kan vinden. Dat mag natuurlijk niet, en we leren Sem en Tim hoe dit op een vriendelijke doch besliste wijze af te leren c.q. te voorkomen.

Maandag 18 november
We hebben de laatste dagen veranderingen bij Coen waargenomen. We kennen Coen als een rustige, bedachtzame beetje terughoudende pup, die in het spel met zijn zus vooral het onderspit delft. Dit mede door het temperament van Caatje. Er is een kentering aan de gang. Coen wordt steeds actiever. Hij zit nu regelmatig zijn zus achterna, en laat haar het onderspit delven.

Hij begint zijn moeder uit te dagen, en gaat zelfstandig op onderzoek uit. Hij is nu degene die met speeltjes komt aanzetten, en de voerbakken door de keuken smijt. Het lijkt wel of er een knopje is omgezet. Wij vinden het in ieder geval prachtig om te zien, en verwelkomen deze ontwikkeling. Een bewijs dat alles volop in ontwikkeling is.

De Raad van Beheer is geweest. Het was Marc, hij was er met ons A-nest ook. Een soort van reünie. Met 2 pupjes was het een korte sessie. Ook nu hebben C&C junior geen stress ondervonden van het inbrengen van de chip en DNA afname.Er wordt gestreden om het nieuwe speeltje, van mij! Nee, van mij!

Vanavond speciaal bezoek voor Coen. Zijn toekomstige vrouwtje komt even kijken. Twee weken geleden is ze voor het laatst geweest, en vind dat ze al groot geworden zijn. Coen (en natuurlijk ook Caatje) kreeg een pluche speeltje. Hij ging er gelijk mee vandoor, en probeerde het buiten bereik van Caatje te houden. Dus Arwen heeft het zich toegeëigend.

Wijkt deze af van die van thuis?

Dinsdag 19 november
Dierenarts bezoek. Vandaag worden ze geënt, en voor de tweede maal in hun leven medisch onderzocht. T.o.v. verleden week geen verandering behalve dan dat ze nu weer groter zijn.

C&C junior zijn groot voor hun leeftijd, maar niet dik. De dierenarts geeft aan dat de proporties goed zijn. We zijn een beetje allergisch voor te dikke pups. Ze kunnen daar in hun latere leven alleen last van krijgen. Bijvoorbeeld dat te dikke pups later gevoeliger zijn voor ontwikkeling van HD.


Pupjes moeten regelmatig ontwormt worden, met 2, 4, 6 en 8 weken en daarna elke maand tot een half jaar. En dan na 6 maanden 4x per jaar. Wij gebruiken voor de ontworming in het nest een pasta. Dit omdat het makkelijker toe te dienen is dan een tablet.

We willen onze pupjes niet alleen beschermen tegen wormen, maar ook tegen andere parasieten zoals vlooien en teken, dus krijgen ze nu i.p.v. de pasta een combi middel tegen beide.

Ook nu laten ze nog bij de receptie, nog in de wachtkamer en nog in de spreekkamer enige vorm van stress zien. Eerst lekker knuffelen met de assistentes, en lekker los rondlopen in de spreekkamer.

We zijn benieuwd hoe de gedragstest bij de nest controle eruit gaat zien. Deze is volgende week.

Na het dierenarts bezoek naar de dierenwinkel. Coen en Caatje krijgen allebei een leren halsband en riem aangemeten, zwart natuurlijk. Handig voor als we de komende twee weken met C&C junior op stap gaan. Ze moeten voordat ze met hun nieuwe baasjes weggaan nog veel meemaken als onderdeel van de socialisatie. En ze krijgen het bandje/riempje natuurlijk mee.

Wat jullie laten liggen ruim ik wel op.

Woensdag 20 november
Ze zijn 6 weken oud nu. Arwen heeft tot gisteren gevoed. De eerste weken als cruciaal onderdeel voor hun lijfsbehoud, later als toetje. Vanochtend heeft ze er niet zoveel zin in. Van ons hoeft het ook niet, als ze het wil is het OK, als ze het niet wil ook. Ze mag het zelf bepalen, C&C junior krijgen immers genoeg ander voedsel. Vanmorgen bij het wegen blijken ze ieder bijna 300gram te zijn aangekomen. Lijkt veel maar zit ook een stukje compensatie van gisteren bij, toen was het ca. 75gram. Dus al met al een mooi gemiddelde. Ze hebben trouwens in het geheel geen last gehad van de enting. Geen lusteloosheid, en geen diarree. Was met het A-nest wel anders.

We mogen ons gelukkig prijzen met dit nest. Het is dan wel niet zo groot, maar het zijn wel twee hele leuke hondjes. En dat is zonder de welbekende roze bril gezien. Het is wel zo dat je met een klein nest veel meer individuele aandacht kan geven. Dat geld niet alleen voor ons, maar ook voor Arwen. We zien het, en kunnen het vergelijken.
Vanmiddag mogen ze weer buitenspelen, en krijgen daar ook hun middag maaltijd. Er liggen nieuwe uitdagingen, en de oude zijn er ook nog. Er wordt gekauwd op stokjes en blaadjes, de ballen uit de gelijknamige bak doen ook weer mee, en dat kleed ligt er ook nog.

Ze zijn niet meer tevreden met het nestgebied, ze willen meer. Op onderzoek uit. De keuken vinden ze nog de mooiste plek. Hier hebben ze het naar hun zin. Ik denk wel dat ik weet wat er scheelt: het zal te warm zijn in het nestgebied. De kachel is inmiddels weer een aantal graden lager gezet, scheelt ons ook weer in de stookkosten. We zullen het effect afwachten.

Margot heeft een bakje water neergezet. Caatje begint gelijk te drinken, alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze gaan zo weer naar bed. Morgen is er weer een dag.