4e Week

Wie het eerste is… heeft het meest!

Donderdag 31 oktober
Ze zijn al weer 3 weken “oud” nu, groeien goed en beginnen hun wereld te verkennen. Dit is het nestgebied ca. 9 m². We zien nu al een verschil in karakter bij Coen en Caatje. Is de een rustig en aanhankelijk. De andere is vocaal en temperamentvol. Leuk om te zien.
Ze zijn beide trouwens mens gericht en onderzoekend. Liggen graag bij ons en onderzoeken onze tenen en handen met hun tandjes.


Kijk oma dit is mijn pup, wel voorzichtig hoor.

Vandaag heb ik oma opgehaald, zij is de eerst buiten ons gezin die ze mag komen bewonderen. Chilli, Cosmo en Arwen hebben oma nu al 3 weken niet gezien, en tonen hun blijdschap dat ze er is. Oma wordt bedolven onder likkende en kwispelende honden. Ze vindt het prachtig.
Daarna naar het nestgebied. Arwen heeft er in het geheel geen problemen mee. Oma krijgt 1 voor 1 de puppy’s in haar handen. En Arwen? Die blijft erbij natuurlijk.Vrijdag 1 november
Vannacht niet uit bed geweest om de Coen en Caatje hun voeding te laten nuttigen. Is bij de dagelijkse weging is dit gelijk zichtbaar. Caatje is maar 65gram zwaarder en Coen is 5 gram af gevallen. Niet dat het erg is. Ten eerste kunnen ze het hebben, het zijn namelijk niet echt gratenbalen, en verder is het normaal. A.s. nacht het ritueel toch maar weer oppakken.


Coen en Caatje hebben er niet zoveel problemen mee, bij de eerste voedingsbeurt eten ze gewoon voor 2. Zo kan het natuurlijk ook.
Vandaag hebben ze ook kennis gemaakt met PBR. Voor degenen die onze website al enige tijd bezoeken is het bekent wat het betekent. Voor diegenen die het nog niet weten Puppymelk, Bambix en Rijstebloem = PBR.

Baas, je weet dat ik dat ook lust, toch?

Het was even wennen maar na enige keren onze vingers in de pap dopen en naar het bekje brengen, gaan ze zelf even lebberen. Niet teveel, ze moeten eerst maar even wennen. Niet dat ze veel kans krijgen, Arwen likt de bak in no time leeg.

Arwen heeft er echt plezier in, en is een goede moeder. Ze speelt met de kleintjes leuk om te zien, maar ook worden ze als het nodig is (nu al) terecht gewezen.


Voor diegenen die het willen weten. Ondanks de kleine groei vandaag zijn ze beide inmiddels meer dan 6x hun geboorte gewicht.


We zijn moe en gaan op tijd naar bed. Ik moet niet vergeten op te staan vannacht.De eerste prooi is gevangen!

Zaterdag 2 november
Vannacht is het weer gelukt op te staan, om 03.15uur. Voordat ik naar de puppy’s ga, eerst de honden laten plassen in de tuin. Arwen moest hoog nodig een héééééle lange plas doen. Chilli niet die bleef onder de veranda staan, ze vond het veel te nat. Het regende nogal, het dametje. Cosmo moest natuurlijk weer wachten totdat Arwen klaar was, zodat hij zijn plasje er nog even overheen kon doen.Ik ben niet nieuwsgierig

Daarna samen met Arwen naar de puppy’s. Eerst de zindelijkheidstrainer verschonen, ze maken er al aardig gebruik van nu. De conditionering begint te werken, mooi. Ik ga op de grond zitten en Arwen komt lekker naast mij liggen, Coen en Caatje, inmiddels wakker geworden komen aan gestrompeld en beginnen aan hun eerste maaltijd van vandaag. Na de maaltijd weer poetsen natuurlijk. Arwen krijgt gedurende de voeding haar schaaltje met puppymelk. Zij vind het heerlijk, en wij weten dat ze voldoende vocht binnen krijgt.

Vreemde luchten, aanvallen vastpakken en niet meer laten ontsnappen.

Vandaag is het eerste puppy bezoek geweest. Zo als het de gewoonte is in huize Hof op den Broucke wordt de visite enthousiast begroet. Ja, ook Arwen is van de partij. De visite heeft voor de honden een hondebrok en voor ons gebak. Lekker hoor.

Sta ik er goed op?

Het bezoek is natuurlijk nieuwsgierig, gelijk naar de puppy’s. Met Arwen voorop gaan we erheen. Het bezoek mag zonder mankeren in de nestruimte komen. We gaan op de grond zitten en Arwen is er natuurlijk ook bij. Gedurende de knuffel en kijk sessie verlaat Arwen het nest gebied (ze zal het te druk vinden) maar komt wel regelmatig kijken.


De puppy’s krijgen PBR het bezoek vind het prachtig, en Arwen is er als de kippen bij om wanneer ze de kans krijgt de bak met PBR leeg te likken. Iedereen blij. Nadat het bezoek weer is vertrokken liggen zowel Arwen als de puppy’s voor pampus.
Lekker spelen

Zondag 3 november
De nachtelijke voedingsbeurt is nog steeds van kracht. Arwen wacht totdat ik beneden kom, voordat ze bereid is de voeding aan C&C junior te verstrekken. Daarna lekker weer naar bed. Met de bedoeling vandaag een lekker uit te slapen. Dit was me gegund tot 7.15uur. Cosmo is beneden wat herrie aan het maken, hij vindt dat het nu wel lang genoeg heeft geduurd; hij wil aan zijn ochtend wandeling. Deze is normaal om 6 uur. Erg veel aandrang om zijn behoefte te moeten doen zal er niet zijn, de laatste uitlaat beurt was nog om 3 uur vannacht. Maar ja gewoonte hè. Je doet er niets aan.

Coen en Caatje zijn nu al redelijk mobiel, en actief. Ze struinen niet alleen rond in het nest gebied, ook hebben ze elkaar ontdekt als tijdverdrijf.

Vandaag krijgen we om 11 uur weer puppy bezoek, maar eerst even lekker een zondagsontbijt hebben we wel verdiend dacht ik zo.

Het wordt steeds lekkerder

Om 11uur is het bezoek gearriveerd. Ze hebben een speciaal taartje meegenomen, maar die is voor bij de koffie. Eerst naar Coen en Caatje want daar komen ze tenslotte voor. Lekker knus met zijn allen weer in het nestgebied. Arwen vindt alles best, ze gaat zelfs haar kroost zorgen met de visite erbij. Hoe bedoel je ik ben op mijn gemak! Daarna nog even PBR en het is wel weer even genoeg geweest. Maar voordat er geslapen mag worden eerst weer even poetsen.

We gaan koffie met taart eten, en natuurlijk even gezellig met elkaar praten. Je mag één keer raden wat het onderwerp van gesprek is. Natuurlijk; de hond. Waar komt hij vandaan, het ontstaan van de verschillende rassen. De nieuwste regels van de RvB m.b.t. fokken en niet meer mogen fokken, en uiteindelijk worden de boeken over de wolf er weer bij gehaald.

Voordat het bezoek weer vertrekt (het is inmiddels al weer een paar uur later) nog even bij Coen en Caatje kijken. Ze worden wakker, en doen hun behoefte. Een plasje hier een poepje daar. Arwen ruimt alles op.

Tegen het eind van de middag komt onze dochter met twee van onze kleinzonen langs. Natuurlijk naar de puppy’s. Coen en Jurre samen op schoot, bij mamma. Coen heeft nu van die kleine scherpe nageltjes. Jurre is helemaal weg van tijgers en als hij de scherpe nageltjes van Coen voelt zegt hij: Mam hij zet zijn klauwen uit!

Na het eten gaan ze weer richting huis. Voor ons nog even TV kijken, honden uitlaten en puppy’s voeden. Daarna mogen we weer genieten van onze nachtrust.

He, ik was nog niet klaar!

Maandag 4 november
De week is weer begonnen, het werk roept. Maar eerst ons dagelijks ritueel. Om 6 uur eerst Arwen uitlaten, ze wil nog steeds niet zover van huis. En dan met Chilli en Cosmo een lekkere wandeling door de Bernisse, het natuur/recreatie gebied naast ons huis. Daarna eten en wegen. C&C junior versie is nu ruim 3,5 weken oud, ze zouden nu dan toch eindelijk gewoon door moeten kunnen slapen. Dat dit een juiste redenatie is blijkt wel uit de hun gewicht; ze zijn weer gegroeid.

Hond in de pot

Om half twaalf krijgen ze na hun reguliere voeding ook weer PBR. Ze beginnen het nu echt lekker te vinden, ze eten er steeds meer van.
Arwen verlaat nu steeds vaker het nestgebied, en blijft ook langer weg. Ze gaat zelfs alweer in haar eigen bench liggen slapen. ’s Nachts blijft ze nu ook niet meer in het nestgebied, ze ligt ervoor. Zodat als het noodzakelijk is er gelijk acte de presence gegeven kan worden.

Arwen eet nu veel, en heeft eigenlijk nooit genoeg. Ze kreeg vanaf het begin extra voeding en nu nog meer, ongeveer 3x haar normale portie. We houden wel in de gaten of ze niet te dik wordt.

Coen en Caatje spelen nu vaak met elkaar. Het is en blijft leuk om dit te zien.

Weer op tijd naar bed. Morgen begint de dag weer vroeg

Dinsdag 5 november
Vanochtend wilde Arwen met ons mee de Bernisse in. Dit is voor het eerst sinds de geboorte van het nest. Het is nu duidelijk zichtbaar dat ze aan het loslaten is. De zorg is nog steeds (erg) goed, maar je ziet dat ze al wat afstand neemt.

Vandaag ook de werpkist afgebroken, ze maken er immers toch geen gebruik van. C&C junior reageren goed op de extra ruimte die ze nu tot hun beschikking hebben. Het wordt gelijk verkend. Ieder een eigen kant op. Lijkt er toch op dat we een paar stabiele, onderzoekende puppy’s hebben.

De PBR die ze ’s avonds krijgen na de zoogsessie wordt nu op de standaard dikte geserveerd. Coen en Caatje vinden het nu nog lekkerder. Vooral Coen blijkt een veelvraat. Als hij klaar ligt hij op zijn rug te kreunen. Ze vallen beiden al snel weer in slaap. Welterusten allemaal.

Woensdag 6 november
Margot is vannacht om half 4 opgestaan. C&C senior en Arwen wilden even hun benen strekken. Daarna is ze nog even bij C&C junior wezen kijken. Misschien wilden ze nog wat eten? Het schijnt dat ze nog vol zitten van gisteren avond laat. Ze willen alleen spelen, verder niets.

Als wij aan het ontbijten zijn, we doen dit weer gewoon in de keuken, hoor ik vanuit de achterkamer herrie. Als ik ga kijken is Coen bezig uit de omrastering te klimmen. Het poortje staat open maar er is dan nog wel een drempel van ca. 15cm. Hij stapt er met zijn voorpootjes overheen en trekt zijn achterlijf zo over het obstakel heen, en binnen no-time staat hij buiten. Hoe bedoel je al een sterke voorhand.

Vanochtend bij de dierenarts anti-wormen pasta gehaald. Deze hebben ze tegen de middag genuttigd. Ik had gedacht dat ze het vies zouden vinden, en weer zouden uitspugen. Tot mijn verbazing vinden ze het lekker, zelfs de gemorste druppels worden opgelikt. Dat was met ons A-nest wel anders. Met 6 en 8 weken nogmaals en dan is het verder aan de nieuwe eigenaren om het tot 6 maanden elke maand te herhalen.

Ze hebben vandaag ook hun eerste “verse” maaltijd gekregen. Een paar stukjes gekookte en geprakte koolvis. Als beesten vlogen ze er op af. Ik weet wel dat als de nieuwe baasjes van eten houden ze er gezellige eters bijkrijgen.