Opkrabbelen

Vanochtend zijn we weer eens bij de dierenarts geweest. Dit maal gepland, gewoon op afspraak dus. Deze hadden we afgelopen vrijdag al gemaakt, en is bedoeld om de operatiewond en Chilli haar algemene gezondheid te checken.

Ze weet het inmiddels; als alleen zij haar halsband om krijgt en de rest niet, ja dan gaat er vast weer iets gebeuren wat ze niet leuk vindt. Niet dat ze gaat tegenstribbelen, dat doet ze niet. Ze “ondergaat” het.
Bij de dierenarts aangekomen til ik haar uit de auto, ze mag immers niet springen. Ik geef de riem aan Margot omdat ik de auto nog dicht en op slot moet doen. Tot mijn verbazing loopt ze zelf (Chilli niet Margot) naar de ingang, en wel met zo’n enthousiasme dat ze haar begeleidster met zich meetrekt.
Binnen gekomen wordt ze verwelkomt door de assistentes. Ze kennen haar inmiddels allemaal. Heb je hè, als je ergens vaak komt. Alles is goed, de wond is mooi gesloten en geneest goed.

De afgelopen dagen zagen we zelf al dat het steeds een beetje beter gaat. Ze wordt vrolijker, beweegt soepeler, en vanmiddag pakte ze zelfs alweer een flos. Arwen uitdagen. Die wilde wel gehoor geven aan een trek spelletje. Het was maar even en flauwtjes maar toch. Cosmo krijgt een snauw omdat hij te dicht bij “haar” flosje komt. Het begint alweer op een normale doorsnee dag te lijken.

Het valt ons voor de zoveelste keer op dat dieren stukken harder zijn dan mensen. Geen “mannengriep” in de hondenwereld. Niet zeuren maar doorgaan. Kan er een voorbeeld aan nemen.

Aan de andere kant wil ze wel graag “verwend” worden. Bij ons mogen de honden op de bank als de dekentjes er op liggen. Anders niet. Ze vindt nu dat de dekentjes wel de hele dag op de bank kunnen liggen. We knijpen een oogje toe. We vermenselijken helemaal niet hoor. Zouden we nooit doen!

Deze dagen is Arwen daar waar Chilli is. Ze blijft constant bij haar in de buurt. Een persoonlijke body guard.
Gisteren en vandaag lekker genieten van de zon.

Het gaat nu 5 dagen later al weer een heel stuk beter , zowel met Chilli als met ons. En nog dagelijks krijgen we hart verwarmende berichtjes en post binnen. Ook dat helpt.