7e Week

Donderdag 21 november
Vandaag ga ik voor een paar dagen op pad. Daarom zal het verslag van de komende dagen uit de koker van Margot komen.


Vanmorgen voor 6 uur zijn ze al weer present onze lieverds. Ze willen niet alleen eten, maar nog belangrijker; ze willen feestvieren in de keuken. Ik kook alvast wat water voor de PBR voor nadat ze klaar zijn met drinken bij Arwen. Het is niet veel meer wat Arwen kan geven, maar C&C junior vinden het nog fijn. Daarna lekker spelen. Ze plassen en poepen op de trainer.

Het is half elf, ze zijn net weer wakker. Spelen en Kivo. Caatje eet maar weinig, ze heeft het veel te druk met spelen. Coen speelt met mij, hij is druk met zijn tandjes.

In de middag met C&C junior naar het terras. Het is behoorlijk koud. Gelukkig is het terras is niet alleen overdekt, maar in de winter hebben we ook raamzeilen. Hier valt het dus wel mee, en als het kouder wordt hebben we ook nog de terras warmers.

Vrijdag 22 november
Wat een rustig opstaan vandaag. Om 5 uur C&C en Arwen uitlaten. Pas om half 8 komt er leven in het nestgebied. Ik ga ze begroeten. Bijna alle behoeftes zijn vannacht op de trainer gedaan. Allebei mee naar de keuken, waar ze hun eten krijgen en spelen. Waarna ze om 10 uur in slaap vallen. Ik breng ze terug naar hun verblijf. Om 12 uur krijgen ze hun lunch buiten, Kivo.

Ze gaan weer helemaal los. De tunnel is weer te voorschijn gehaald, en ik heb balletjes aan de hekjes gehangen. Chilli komt er ook gezellig bij liggen, maar dan wel op de bank. Ze kan dan alles vanaf “hoogte” bekijken, en niet geheel onbelangrijk ze kan niet door C&C junior belaagd worden.

Tegen het eind van de middag gaan we met zijn allen C&C, Arwen en C&C junior weer naar buiten. Nu aan de andere kant van het huis. Daar wordt alles verkend. Chilli vindt het leuk, en wordt er helemaal enthousiast van.Ook Caatje heeft wel eens een rustmomentje nodig

Zaterdag 23 november
Vanmorgen weer om 5 uur met C&C en Arwen naar buiten. Bij terugkomst gaat Arwen de pups roepen. Weer ontbijten in de keuken Arwen blijft bij C&C junior terwijl ik het “nachtverblijf” schoonmaak. Dit gebeurt trouwens elke dag. Later in de ochtend moet ik toch even boodschappen doen, Jaap komt tegen de avond weer thuis.

Ze zijn nog steeds in de keuken en Arwen past op. De wasmachine staat aan, ze hebben er geen last van. Caatje gaat zelf rechtop tegen de deur van de wasmachine staan en kijkt naar de draaiende was. Arwen nog even uitgelaten, bij terugkomst mogen C&C junior nog even zogen, daarna krijgen ze Kivo. Caatje valt al snel in slaap en ik breng haar naar het puppy verblijf. Coen blijft nog even spelen, de etensbak moet het ontgelden. Dan houd Coen het ook voor gezien en breng hem naar zijn zus.

Mandy, Jurre en Siebe komen lunchen. Daarna met Jurre, C&C junior en Arwen naar buiten. Bij de al aanwezige speeltjes ook nog een kartonnen doos met herfstbladeren neergezet. Ze gaan allemaal uit hun dak , C&C junior, en Jurre. We hebben even niet 2 maar 3 puppy’s.

Tegen het eind van de middag nog even de stofzuiger geactiveerd. De stofzuiger wordt door beiden “onderzocht”.

Na de stofzuig beurt de keuken voorzien van kranten en kartonnen dozen. Het is weer feest!
Om 5 uur komt Jaap thuis. Hij wordt door de gehele roedel enthousiast begroet.


Zondag 24 november
Ben weer terug van weggeweest.

Het is nu half zeven, we hebben hem wel gehoord; Cosmo. Maar we doen net alsof het niet zo is. Om 5 uur heeft Margot hem en Chilli & Arwen nog even in de tuin gelaten. Dus echt nodig zal het niet zijn. Net als de gewenning van midden in de nacht even naar buiten, is ook de “oude” conditionering van 6 uur niet vergeten. Om 7.15 uur toch maar opgestaan, en met zijn allen de Bernisse in. Bij terugkomst worden we luidkeels door C&C junior vanuit hun verblijf begroet. Het lawaai is niet van de lucht. Ik ga poolshoogte nemen; het is een zootje. Ze hebben vannacht meerdere keren hun behoefte gedaan, maar deze keer niet op de trainer, er is dus werk aan de winkel. Poetsen.

We hebben vanmorgen grotendeels in de keuken gebivakkeerd. Eten, drinken, spelen en slapen. We moeten nu echt goed oppassen waar we lopen.

Ze zijn snel geworden die twee. Na de lunch naar buiten, lekker de tuin in. Ze worden niet meer gedragen. Als ze ergens naar toe willen zulle ze moeten lopen, en ook de obstakels zoals hoge drempels moeten overwinnen. Het gras is nu hoewel het nat en hoog is een leuk speel gebied. Vindt het mooi om te zien dat ze als ze hun naam horen naar je toe komen. Om 3 uur moeten, hoewel ze nog niet willen naar binnen, en even rusten. Om 5 uur komt er bezoek, dan moeten ze wel weer fris zijn.

De toekomstige baasjes van Coen zijn er. We zitten, zoals wij zelf al de afgelopen week, gezellig met zijn allen in de keuken. Koffie, koek en daarna andere versnaperingen. Coen & Caatje gaan hun gang. De keuken is een leuke speelplaats en zo kunnen de baasjes zien hoe C&C junior met elkaar omgaan en niet te vergeten hoe Arwen hen opvoed. Het maakt haar niets uit of er “vreemden” bijzitten. Luisteren moeten ze, en natuurlijk is er ook tijd voor spel. Het is een gezellige namiddag avond. Maar aan alles komt een eind. Eind volgende week komen ze Coen ophalen.

Maandag 25 november
Ook vandaag is het een dag vol ontwikkelingen. Het is mooi weer, en Margot maakt van de gelegenheid gebruik om met C&C junior naar buiten te gaan. Dit onder begeleiding van Arwen. Er is weer veel te beleven; hoog gras, grindtegels, plantjes, de Agility helling, zand en de was die te drogen hangt.

Dinsdag 26 november
Vanmiddag zijn de a.s. baasjes van Caatje op bezoek. We zitten zoals de gewoonte is weer in de keuken. Caatje is naar mening van Arwen te opdringerig, en krijgt een stevige correctie. Veel gepiep en toch ook tegenstribbelen.

Mamma heeft ander voer dan wij. Is veeel lekkerder

Maar zoals we gewend zijn; Arwen houd vol, en wij bemoeien ons er niet mee. Uiteindelijk mondt de correctie uit in spel. De les is voorbij. De baasjes vinden het schitterend om mee te maken. Niet alleen een mooi voorbeeld van discipline, maar ook van volharding. Consequent zijn is het motto. Zeker voor Caatje ze heeft het nodig.
Zowel de baasjes van Coen als Caatje gaan trainen bij Kynologisch Nederland. Dat is bij ons in de buurt. We gaan zeker kijken.

Woensdag 27 november
Weer een nieuwe dag. Weer vroeg op vandaag, het is immers een normale werkdag. Dezelfde routine als de afgelopen week. Eerst zorgen voor C&C, en Arwen.

Daarna zijn C&C junior aan de beurt. Ze hebben de afgelopen nacht weer goed gebruik gemaakt van de trainer. Hun ontlasting ziet er goed uit; stevig en smeuïg, precies zoals we het zien willen.

In de middag buiten speel momentje. Arwen corrigeert Caatje weer. Coen wil daar bij helpen, maar daar is Arwen toch niet van gediend. We hebben vroeger van Trudy Trompetter (zij is heel lang de trainster van de HCN geweest) geleerd hoe een hond rustig te krijgen; op de zij, hand in de nek en dan tegen de grond drukken. Net zo lang totdat de hond zich heeft ontspand. En vooral niet eerder stoppen! Want dan heeft het geen effect! We zullen het nooit vergeten. We zien het nu Arwen doen; Ze drukt met de onderkant van haar bek Caatje ter hoogte van de nek tegen de grond, en houd vast. Het duurt lang voordat ze zich gewonnen geeft. Het is een tante die Caatje.