Week 6

SAM_1321
Water ballet

Zaterdag 30 juli
Dit weekend komt er bezoek van “ex-vakantie gangers”. Voor ons begint het al een hele routine te worden. ’s Morgens de A’tjes verzorgen, alle boodschappen doen, en het huis opruimen. Er blijft dan net nog wat tijd over om te lunchen, voordat we de visite ontvangen. Vandaag liep het iets uit, waardoor we tijdens het bezoek nog gauw even een lekker broodje haring hebben verorberd.  In ieder geval heeft iedereen vandaag een fijne middag gehad. Het is goed te zien dat alle A’tjes t.o.v. vreemden geen enkele terughoudendheid vertonen. Iedereen wordt frank en vrij benaderd.

SAM_1314
Van mij!

Later in de middag samen met het bezoek nog een rondje “bolderkar” gemaakt. En ja hoor, het zijn net vlooien. Voordat je het weet zijn ze eruit geklommen. We nemen sinds gisteren ook één van de puppy’s op onze arm mee als C&C naar buiten mogen. Vanmiddag moet Margot nog op pad voor de HCN en zal vanavond laat pas thuis zijn. Ik krijg nog bezoek van ma en broer. Zij willen ook de A’tjes nog even zien. Uiteindelijk om half elf nog even op de bank TV kijken

 

Zondag 31 juli
Laatste dag van de maand. Het wordt steeds meer werk om de leefruimte van de A’tjes schoon te houden.

SAM_1288
Leuk jongens! Een uitje.

Overdag valt dat nog wel mee, dan doen ze hun behoefte of buiten op het grasveldje, of op de zindelijkheids trainer, en in een enkel geval ergens anders. Is het ergens anders dan is het snel opgeruimd. ’s Nachts is een ander verhaal; wij gaan naar bed en de A’tjes zijn dan natuurlijk binnen in hun gebiedje. Er is dan tot de volgende ochtend geen opruim dienst (de nachtploeg is ontslagen). Met tot gevolg dat het de volgende ochtend wat meer opruim werk is. In de middag ook weer bezoek van nieuwe eigenaren, en ook onze jongste kleinzoon wordt gebracht. Pa en ma moeten allebei werken vandaag. De visite heeft het erg naar hun zin, en gaan pas laat weg. We hebben maar gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de A’tjes te laten wennen aan de auto. Allemaal in de bench, en met bench en al in achterbak. Ze reageren hier vrij rustig op. Onze dochter komt haar zoon ophalen, en natuurlijk naar de A’tjes kijken. Ze vindt dat ze weer flink gegroeid zijn. Wij zien dat aan de groeitabel, maar voor de rest valt het ons niet echt meer op.

 

SAM_1115
Dit is wat ze noemen een zindelijkheid trainer

Maandag 1 augustus
We komen beneden en het is één grote bende. Chilli is niet lekker geworden vannacht en heeft haar behoefte in de huiskamer neer gelegd. Het lijkt wel of de A’tjes haar voorbeeld wilden volgen. Ook zij hebben hun behoefte vrij geparkeerd, en tot overmaat van ranp er nog maar even flink doorheen gebanjerd. We hebben nu eigenlijk bruine vloerbedekking i.p.v. witte. De dag begint dus niet echt goed. Ben daardoor laat op mijn werk. Het positieve is wel dat ze weer lekker in gewicht zijn aangekomen. Verder blijf het vandaag relatief rustig, geen bezoek gepland. Margot merkt een plekje op, op de rug van Chilli. Ik denk dat het een korstje is, overblijfsel van een stoeipartijtje met Cosmo.

Dinsdag 2 augustus

Het chippen
Het chippen

Vandaag komt de Raad van beheer de A’tjes Chippen en DNA afnemen, en er komt nog bezoek voor de A’tjes. Nieuwe eigenaren uit zuid Limburg, net terug van vakantie. Ze vallen met hun neus in de boter. Maken gelijk het Chippen en DNA afname mee, en maken op ons verzoek hier foto’s van. Het gaat trouwens heel gestructureerd dat chippen en DNA afnemen. Ik vroeg me n.l. al af hoe vergissingen te voorkomen. Het zijn immers 9 puppy’s die allemaal gechipt moeten worden, en dan ook nog DNA afnemen. Het e.e.a. mag natuurlijk niet verwisseld worden. Het zou vervelend zijn dat we een reu uitgeven, die blijkt te zijn voorzien van de chip van een teefje. En laten we het maar helemaal niet hebben over verwisseling van DNA. Ik had me hierover totaal geen zorgen hoeven te maken. Er is écht van te voren over nagedacht.

SAM_1221
Lekker knuffelen

Alles is gecodeerd en gemerkt, en additoneel zijn onze “kleurkenmerken” (de halsbandjes) ter extra controle toegevoegd. Dit is een van de redenen dat binnen 10 dagen na geboorte de namen en geslacht  van de puppy’s aan de RvB opgegeven moeten worden. De man van de RvB vertrekt met achterlating van een stapel documentatie voor ons maar ook voor de uiteindelijke eigenaren. Deze info betreft zowel de registratie als de aanmelding bij de databank. De A’tjes zijn vanavond hyperactief geweest en liggen nu om 22.30uur totaal voor pampus. Wij willen een keer vroeg naar bed, en besluiten vanavond de laatste puppy maaltijd over te slaan.

 

SAM_1265
Ben er moe van

Woensdag 3 augustus
Alle A’tjes zijn vanochtend lichter in gewicht. Toch niet zo’n goed idee … een maaltijd overslaan. We weten waar het aan ligt dus zo’n probleem is het niet, vanavond maar weer gewoon de late maaltijd. Margot belt me op mijn werk. Ze komt net van de dierenarts. Het kleine plekje op de rug van Chilli blijkt uitgegroeid te zijn tot een hotspot. Gelukkig nog in een vroeg stadium, en met de juiste medicatie (die ze natuurlijk heeft meegekregen) moet het binnen een paar dagen over zijn. Brengt mij op het volgende; het is onze stelregel niet terughoudend te zijn met alles wat te maken heeft met de gezondheid van onze honden. Bij de minste twijfel wordt de dierenarts gecontacteerd. Ze hebben er recht op.

SAM_1318
Zal ik het er af trekken?

Daarbij wordt elke hond elke ochtend gecontroleerd op afwijkingen. Dit doet Margot tijdens het knuffel kwartiertje. C&C vinden het fijn, en op een leuke manier worden ze tegelijkertijd uitwendig gecontroleerd. Daarnaast zijn we verder altijd alert. Heb ik het trouwens al eens gehad over het gebit? Een slecht gebit is slecht voor de gezondheid. Aan de andere kant kun je ook zeggen een hond met een slecht gebit is niet gezond. Dit kan natuurlijk diverse oorzaken hebben. Een daarvan is verkeerd voedsel. Mensen eten is niet geschikt, hierin zitten voor een hond teveel suikers en zouten. C&C krijgen alleen hondenvoer en koekjes. Maar ook dan kan er tandplak ontstaan. Het gebit van C&C wordt elke dag gepoetst met een tandenborstel en hondentandpasta. Na het poetsen een Dentastick. Ze zitten elke dag te wachten om gepoetst te worden. Niet voor het poetsen zelf hoor, maar voor de Dentastick daarna. Het heeft trouwens nog een voordeel, C&C zijn het gewend dat er aan hun bek gezeten wordt. Makkelijk bij doktersbezoek. Vanmiddag foto sessie voor de A’tjes. Ze gaan allemaal op de foto.

 

SAM_1264
Pak me dan! Als je tenminste kan.

Donderdag 4 augustus
We beginnen de dag voor de verandering maar weer eens goed. Ze hebben gisteren weer lekker gegeten  (incl. de late maaltijd), en dat laat zich vandaag zien op de weegschaal. Gelukkig maar. De foto sessie van gisteren is goed geslaagd. Ze staan er allemaal heel leuk op. Vandaag de tunnel opgezet en om de beurt de A’tjes erdoor. Chilli doet het wel even voor. Leuk om te zien dat ze allemaal de tunnel nemen. We hebben zelfs nog even de slurf eraan gehad, en om te proberen met Abel de slurf genomen. Chilli voorop en dan Abel er achteraan.

SAM_1261
Makkie

Ik hou aan het uiteinde de slurf open, en…. hij neemt hem heeeelemaal. Wat een grote stoere vent! Sinds een paar dagen nemen we per toerbeurt een A’tje op schoot als het weer voedertijd is. We gaan dan bij de voerschaaltjes op de grond zitten, en geven ze brokken uit de hand. Lekker samen eten. Aan de ene kant schept dit een extra band, en aan de andere kant zijn ze er straks gewend dat hun baas in en aan hun eten mag zitten. Zeker met hondjes met veel buitdrift erg handig.

 

SAM_1305
Op transport

Vrijdag 5 augustus
Dierenarts dag. Vandaag wordt de gezondheid van de A’tjes gecheckt. We hebben de afspraak om 9.15uur. We zullen de eerste zijn vandaag. Dit betekent een schone ontsmette dierenarts praktijk. We willen immers dat ze worden gecheckt, en niet dat ze ziek worden. We hebben het afgelopen week al geoefend de bench in de auto, en de puppy’s erin. Afgelopen week hebben we de bench met de puppy’s erin gedragen. Dit was toch teveel voor mij oude rug. Nu de bench maar op een plateau voorzien van (zwenk)wielen gezet. Hoeven we alleen maar de bench met de A’tjes in en uit de auto te tillen. Verder transport kan dan rijdend op het plateau. De A’tjes zijn het er niet helemaal mee eens, zitten in een rijdende auto. In een auto zitten die stilstaat valt nog wel mee, maar zo’n ding wat naar links en naar rechts gaat is toch wel even anders. We hadden beter oordoppen in kunnen doen, zoveel herrie maken ze. Bij de dierenarts is het niet anders, het geluid wat ze produceren. We zijn natuurlijk een bezienswaardigheid, er zijn verder buiten ons nog geen andere klanten. De dierenartsen en het personeel hebben daarom tijd om allemaal even te komen kijken. Ze zijn groot vinden ze, voor puppy’s van 6 weken. We nemen 2 spreekkamers in beslag. De eerste voor alle A’tjes in de bench, en de andere waar ze onderzocht worden. Ik blijf bij de A’tjes, en Margot gaat mee met de individuele pup.

SAM_1303
Au! Doet zeer hoor.

Is deze klaar dan wordt hij of zij terug gebracht, en mag dan vrij in de spreekkamer rondlopen. De volgende pup wordt dan uit de bench gehaald. Zo weten we 9 pups verder dat iedereen aan de beurt is geweest. Daarna krijgen ze hun enting. Prik gehad, dan de bench in. De dierenarts vindt het een mooi gelijkmatig nest. Hij vraagt nog hoelang Chilli heeft gezoogd zonder bijvoeding, en of ze nu nog melk geeft. Ook vraagt hij naar haar conditie. Bij het dierenarts bezoek van 2 dagen geleden is Chilli gewogen. Ze weegt nu 2 kilo meer dan haar normale gewicht. De dierenarts vindt dit uitzonderlijk, zeker gezien het feit dat Chilli ruim 3 weken zonder bijvoeding de puppy’s heeft gezoogd.

 

SAM_1327
Kom je buitenspelen? Ik heb een nieuwe bal.

De assistente vraagt of we een Nederlands of een Europees paspoort willen, ze krijgen allemaal een Europees paspoort. Ze zijn vanmiddag klaar, we krijgen een belletje als het zover is. Weer terug naar huis, nog steeds vocaal actief zijn ze. Eenmaal thuis in hun vertrouwde omgeving is het binnen 2 minuten doodstil. Ze liggen allemaal lekker te slapen in de buitenren. En natuurlijk niet te vergeten; ze zijn allemaal gezond!