3e Week

Donderdag 24 oktober
Zoals elke dag allemaal weer op de weegschaal. Coen is de afgelopen dag wel heel hard gegroeid 295gram in 1 dag! Zelfs voor C&C junior is dit wel heel erg veel. Maar je, ze krijgen dan ook een eerste verzorging. Beiden zijn nu 2 kilo in gewicht.Elke dag wordt er een nieuwe “prikkel” bij C&C neergezet. Vandaag is het een blauwe hond. Hij wordt natuurlijk aan een gedegen onderzoek onderworpen.


Vandaag staan Coen en Caatje ook al even op 4 pootjes. Lopen is er nog niet bij, maar dat komt nog.
Vrijdag 25 oktober
Ik ben gisterenavond terug thuis gekomen van een best wel vermoeiende reis. Maar ik denk dat thuis blijven voor Margot niet minder vermoeiend is geweest. Ik heb nu mijn ATV dag van de zaak, kan ik even bijkomen en wat aandacht aan de roedel geven. Na 2 dagen van relatieve droogte regent het helaas weer eens, zodat we vandaag weer grotendeels binnen zullen zitten.

De roedel is uitgebreid met een extra hond, een Benner Sennen. Caatje is inmiddels al goeie vriendjes met hem. Coen en Caatje zijn inmiddels 2 weken oud en kunnen hun eigen lichaamstemperatuur zelf op orde houden. Vandaag is dan ook overdag het gros van de doeken en kleden verwijderd. Er liggen nu nog een kleed en een vetbed. En niet te vergeten de zindelijkheid trainers. Coen is degene die er het eerste gebruik van maakt.
Als hij wat moet doen begeeft hij zich al richting trainer. Het lukt hem al regelmatig de trainer te halen voordat hij zijn plasje doet.

Vandaag lopen Coen en Caatje voor het eerst. Nu ja lopen; het is vallen en opstaan.Zaterdag 26 oktober
We krijgen bezoek van onze kleinkinderen. Arwen verlaat voor de verandering eens haar puppy’s en komt gezellig bij mij en Siebe op de bank liggen. Het is voor het eerste dat ze dat de laatste weken doet. Het duurt dan ook niet lang, want ze hoort wat en moet natuurlijk gelijk poolshoogte gaan nemen.

Margot heeft gisteren nacht nog bij de puppy’s geslapen, maar vanaf vandaag zullen ze het alleen moeten gaan doen. Alle binnendeuren staan beneden open, dus als er wat aan de hand is horen we het wel. Daarnaast ben ik om 3 uur vannacht opgestaan om Arwen bij te staan met de voeding

Zondag 27 oktober
Weer een andere prikkel, eentje die geluid maakt als je er aan zit. C&C junior hebben er geen schrik van. Nieuwe dag andere kleden, dus ander gevoel onder de pootjes. De nachtelijke benodigdheden zijn nu inmiddels alweer opgeruimd. Ook ’s nachts ligt er nu een kleed en een vetbed. C&C junior hebben het niet koud, ze kruipen zelfs achter het gordijn. Weliswaar geeft dit meer geborgenheid, maar is ook een stuk kouder. Hier komt immers de koude val door de ramen naar beneden. We laten het zo. Als ze het echt koud krijgen komen ze er wel achter vandaan, en/of gaan ze bij elkaar liggen. Wat ze nu beide niet doen.

Overdag zoeken ze elkaar nu wel vaker op, en vertonen spelgedrag.

Ze hebben ook weer een nieuw gehaakt halsbandje om, de vorige werd te klein.
Maandag 28 oktober
Vandaag is rustdag alleen eten, en slapen. En groeien natuurlijk, en natuurlijk mamma belagen. Van eten hebben we nooit genoeg. En weer een nieuwtje: de tandjes zijn doorgekomen.

Zo, is hij weer schoon? Daar zullen we even verandering in aanbrengen

Dinsdag 29 oktober
Vandaag zijn C&C junior allebei rond 5x hun geboortegewicht. Dit is ca. 2,5kilo.

Woensdag 30 oktober
Moeder en dochter.